ابتدا میلاد مسعود هشتمین ستاره فروزان سپهر ولایت و امامت حضرت امام رضا علیه السلام را محضر مبارک حضرت ولی عصر عجل الله تعالی و ولی امر مسلمین حضرت امام خامنه ای و همه شیفتگان و پیروان ائمه اطهار علیهم اسلام تبریک و تهنیت عرض می نمایم .
چند روز پیش رئیس جمهور حقوقدان کشورمان در اظهار نظر عجیبی وظایف نظارتی شورای نگهبان را نادیده گرفته و امر رد و تایید صلاحیت داوطلبان انتخابات را در اخنیار دولت دانسته است.
بخوانید: «همه از نظر دولت برابرند و آن جایی که باید بگوید فردی برای شرکت در انتخابات صالح است یا نه، هیأتهای اجرایی هستند و ما هیأت اجرایی نداریم که یک جناح را تأیید صلاحیت کند و یک جناح دیگر را تأیید صلاحیت نکند.. شورای محترم نگهبان ناظر است نه مجری. مجری انتخابات دولت است. دولت مسئول برگزاری انتخابات است و دستگاهی هم پیشبینی شده که نظارت کند تا خلاف قانون صورت نگیرد. شورای نگهبان چشم است و چشم نمیتواند کار دست را بکند، نظارت و اجرا نباید مخلوط شوند باید به قانون اساسی کاملاً توجه کرده و عمل کنیم..»
البته سخنان ایشان جای نقد دارد که فرصت دیگری می طلبد منتهی هدف این مقاله موضع گیری هایی است که نسبت به سخنان ایشان شده که در زیر ملاحظه می فرمائید.
چند روز بعد سردار جعفری فرمانده سپاه در حاشیه قرارگاه تحول و تعالی سپاه دو موضوع مهم را مطرح کردند .
الف) نگرانی از انحراف در انقلاب اسلامی و وظیفه سپاه در صیانت از انقلاب اسلامی و ارزشهای آن
ب) دفاع از شورای نگهبان
بخوانید: "برخی معتقدند رفتارهای ما باید در چارچوب اراده دشمن تنظیم شود و میگویند ما هر طوری که میخواهیم نمیتوانیم حرف بزنیم و عمل کنیم؛ چون دیگران در مقابل ما واکنش نشان می دهند."
وی افزود: "این اولین آثار زیر سؤال بردن عزت نظام و شور و شعور جامعه انقلابی و ملت مقاوم ما است که در اوج قدرت باید بر اساس این دیدگاه، رفتار خود را با عمل دشمن تنظیم کنیم!! و به تعبیری صریحتر این یعنی آغاز فرسایش استقلال و عزت نظام اسلامی و انقلابی ایران".
سرلشکر جعفری در ادامه با بیان اینکه "تعالیم اهل بیت علیهم السلام و منش سیاسی حضرت امام (ره) به ما میآموزد باید آزاد، مستقل و قدرتمند، به دستاورد آینده انقلاب، یعنی تمدن اسلامی بیاندیشیم و در مقابل نفوذ و اراده ی دشمنان مستحکم و پایدار ایستادگی کنیم، گفت: کسانی که میخواهند با این سخنان مغایر با اصول انقلاب و فرمایشات رهبر معظم انقلاب اسلامی، روزنههای جدیدی را برای نفوذ بیگانگان در کشور بگشایند، بدانند هرگز اجازه رشد و پیادهسازی چنین تفکری را نخواهیم داد".
وی همچنین پیرامون سخنانی که تضعیف شورای نگهبان را به دنبال دارد، گفت: "اینگونه گویشها که در آن تضعیف ارکام مؤثر انقلاب مثل شورای نگهبان را در پی دارد، خدشه به وحدت ملی و شعار برگزیده سال یعنی همدلی و همزبانی است".
فرمانده کل سپاه تأکید کرد: "کسانی که از مسیر همین شورا و با بلندنظری و منش غیر جناحی اعضای آن، فرصت ظهور در عرصه مدیریت کشور را یافتهاند، باید گفتار سنجیدهتری داشته باشند".
سرلشکر جعفری با اشاره به سفارش امام خمینی (ره) مبنی بر اینکه « نباید برای رضایت چند لیبرال خود فروخته در اظهار نظرها و ابراز عقیدهها به گونهای غلط عمل کنیم که حزبالله عزیز احساس کند جمهوری اسلامی دارد از مواضع اصولی خود عدول میکند» اظهار داشت: "به مسوولان محترم نظام توصیه میکنیم این سفارش حضرت امام (ره) را مشی خود قرار داده و اجازه ندهند برای جلب رضایت نسبی نظام سلطه و شیطان بزرگ، باورها و ارزش های انقلابی جامعه زیر سوال برده شود".
وی در پایان تأکید کرد: "سپاه پاسداران در کنار مردم غیور و با ایمان ایران اسلامی محکم ایستاده است و به برکت این ایستادگی و همدلی و همزبانی، اجازه نفوذ سلطه گران را در هیچ عرصه ای به یاری خدای بزرگ نخواهیم داد".
به نظر می رسد اصل مطلب سردار جعفری دیدگاه بعضی از مسئولین در رابطه با استکبار ستیزی و مقابله با زیاده خواهی های آمریکای جنایتکار است و دفاع از شورای نگهبان هم در این راستا بیان شده است.
چراکه بعضی ها می خواهند با حذف نظارت قانونی شورای نگهبان راه ورود توطئه چینان و فتنه گران را به ارکان نظام باز کنند . آیا کسانیکه به ملت و نظام خیانت کرده اند تا جائیکه با دشمنان کشور نامه نگاری کرده و آنان را برای تشدید تحریمها ترغیب کرده اند بازهم حق دارند وارد مجلس شوند و همانند مجلس ششم اهداف دشمنان کشور را دنبال کنند؟!
وظیفه سپاه حراست از انقلاب اسلامی است . اگر بگوئیم سپاه وظیفه دارد دفاع نظامی از کشور کند راه به خظا رفته ایم . چراکه سپاه مسئول پاسداری از انقلاب اسلامی است نه فقط جمهوری اسلامی که ارتش وظیفه دارد از نمامیت ارضی جمهوری اسلامی ایران در مقابل دشمنان کشور دفاع نماید.
پس حراست از انقلاب در همه زمینه ها و در همه جاست چه داخل و چه خارج بر عهده سپاه است که تاکنون هم چنین بوده و هست.
البته در اساسنامه سپاه وظایف آن بوضوح بیان شده است.
بخوانید: سپاه پاسداران انقلاب اسلامی نهادی است تحت فرماندهی عالی مقام رهبری که
هدف آن نگهبانی از انقلاب اسلامی ایران و دستاوردهای آن و کوشش مستمر در راه تحقق
آرمانهای الهی و گسترش حاکمیت قانون خدا طبق قوانین جمهوری اسلامی ایران و تقویت
کامل بنیه دفاعی جمهوری اسلامی از طریق همکاری با سایر نیروهای مسلح و آموزش نظامی و سازماندهی نیروهای مردمی میباشد.
حتی در اساسنامه دقیقاً ذکر شده است که سپاه در مواقع لزوم با ارتش برای پاسداری از نمامیت ارضی کشور همکاری می کند و یا با وزارت اطلاعات در امور امنیتی و نیروی انتظامی در برقراری امنیت در جامعه.
یعنی وظیفه مستقیم سپاه دفاع تظامی و یا اطلاعاتی کشور نیست.
پس از اساسنامه متوجه می شویم که وظیفه سپاه فراتر از یک نیروی صرفاً نظامی است.
دوستان می توانند با مراجعه به اساسنامه با وظایف سپاه آشنا شوند .
هدف از بیان مطالب بالا نقد تامه آقای مطهری به فرمانده سپاه هست.
آقای مطهری در جواب انتقاد سردار جعفری با استناد به بیانات امام خمینی (ره) توصیه می کند که سپاه وارد سیاست نشود و دفاع سپاه از شورای نگهبان را ورود به سیاست دانسته اند .
در جواب ایشان گفتنی است شورای نگهبان یک نهاد فراجناحی هست که وظیفه تطبیق مصوبات مجلس با شرع و قانون و همچنین تنها مرجع تفسیر قاتوت اساسی و نظارت بر انتخابات را بر اساس قانون اساسی دارد که نظارت آنهم استصوابی است یعنی از ابتدای انتخابات تا پایان آن نظارت می کند و در مشاهده تخلف با آن برخورد قانونی می کند.
ولی به نظر می رسد آقای مطهری هم می داند که دفاع از شورای نگهبان وارد شدن در سیاست محسوب نمی شود و انتقاد ایشان به فرمانده سپاه به بخش اول سحنان ایشان است که همان استکبار ستیزی سپاه و مقابله با کسانی هست که به هر نحو می خواهند اصول انقلاب اسلامی را زیر پا بگذارند و پای دشمنان اسلام را به کشور باز کرده و انقلاب را از درون مورد هجمه قرار دهند.
آقای مطهری که سایقه دفاع از فتنه گران را دارد از این می ترسد که خللی در دوستی با آمریکا پیش بیاید و دولت تدبیر و امید! در ایجاد ارتباط با آمریکا با مشکل برخورد کند.
رابطه از نوع رابطه گرگ و میش ، رابطه با شیطان بزرگ ، رابطه مظلوم و ظالم و رابطه کشوری که ادعا دارد با تاسی از سیره ائمه اطهار در برابر استکبار ایستادگی می کند.
ایشان که برای تخریب سپاه از سخنان امام استفاده ابزاری می کند ایکاش به بیانات ایشان در رابطه با آمریکا هم استناد کنند و اینقدر سنگ فتنه گران نوکر آمریکا را به سینه نزنند.
در ثانی اگر به زعم آقای مطهری سخنان فرمانده سپاه در دفاع از شورای نگهبان ورود به سیاست است چرا وقتی سردار فیروز آبادی در مقاله ای از توافق وین تمجید کردند به ایشان نامه ننوشته و ایشان را از ورود به سیاست بازنداشتند؟! چرا؟
البته آقای مطهری در بخشی از نامه رای 18 میلیونی آقای روحانی را به رخ کشیده که جای تعجب است که ایشان چه زود وقایع انقلاب را فراموش کرده اند؟!
بنی صدر هم با رای قاطع مردم انتخاب شدند ولی دیدید که با انقلاب و کشور چه کردند و عاقبتشان چه شد و یا خاتمی هم همینطور که در نهایت شدند از سران فتنه.
بهتر است آقای مطهری از اظهار نظرهای شاذ از این دست دست بردارند و کمتر از آبروی پدرشان خرج کنند و به قول حاج احمد آقا که گفتند "مردم ما را بواسطه امام می شناسند و احترام می کنند" حیثیت پدرشان را حفظ نمایند.
در پایان توجه شما را به بخشی از سخنان ولی امر مسلمین در اهمیت شورای نگهبان جلب می کنم
رهبر معظم انقلاب در جلسه پرسش و پاسخ با دانشجویان در سال 1378 (+) در پاسخ به یک سوال اشاره می کند : «نظارت استصوابی یک قانون است و نبایستی کسی از عمل به قانون گلهای داشته باشد. این نظارت شورای نگهبان، طبق قانون و متکی به قانون اساسی است. پایهها و ریشههایش در قانون اساسی است و در قانون عادی هم همان تأیید شده است و وجود دارد. این نظارت هم برای شهروندان عادی و معمولی نیست؛ این برای آن است که یک آدم ناباب، یک آدم مضر و یک آدم بد، به این مرکزِ حساس وارد نشود. این نظارت استصوابی مخصوص مجلس که نیست؛ در مورد ریاست جمهوری هم هست. حالا شما ببینید یک آدم حرافِ پشتهماندازی که از خارج هم حمایت شود و پول فراوانی هم داشته باشد و خودش را به شکلهای گوناگونی بیاراید و اینجا بیاید و کاندیدا شود و اکثریتی را هم ببرد و رئیس جمهور شود، تکلیف مملکت چه میشود؟! نظارت استصوابی برای همین است که جلوِ آدمهایی که بر طبق قوانین کشور، صلاحیت آمدن به این منصبِ حساس را ندارند – چه مجلس، چه ریاست جمهوری و چه در بقیه جاهایی که این نظارت وجود دارد؛ مثل مجلس خبرگان و دیگر جاها – گرفته شود و اینها نتوانند وارد این مراکز حساس شوند. نظارت استصوابی چیز خوبی است؛ چیز بدی نیست. آنهایی که انتقاد میکنند و ایراد میگیرند، ادعایشان این است که شورای نگهبان رد و قبولش بر اساس گرایشهای سیاسی است. البته این واقعیت ندارد. خودِ آقایان شورای نگهبان هم همیشه انکار کردهاند؛ بنده هم تا آنجا که از نزدیک شاهد کار آنها بودهام، چنین احساسی نکردهام. حالا ممکن است کسی یک وقت یک جایی را درست نفهمد و غلط بفهمد که آن بحث دیگری است؛ اما مبنا، مبنای قانونی است.»
امام خامنه ای همچنین در جلسه ای در جمع ناشران داخلی (+) در سال 1378 اشاره داشته اند: «جنجال علیه نظارت استصوابی، یکی از مباحث بیمبنا و بیریشه است که با هدف تضعیف شورای نگهبان و نفوذ دادن عناصر مخالف با اسلام و امام و نظام در ارکان قانونگذاری کشور انجام میشود؛ و این بلایی است که در یک دوره، بر سر علمای طراز اول آوردند و تصور میکنند که امروز هم میتوانند همان بلا را بر سر شورای نگهبان بیاورند؛ اما آنها در خطا و اشتباه به سر میبرند و به طور قطع و یقین چنین چیزی تحقق نخواهد یافت.»
عاقلان خود بهتر دانند
یا علی (ع)