سفارش تبلیغ
صبا ویژن

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس با وجود گذشت بیش از 9 ماه از ابلاغ سیاست‌های اقتصاد مقاومتی که راهبردهای مشخص برای مسئولان و جامعه ترسیم کرده است، این موضوع به مطالبه عمومی درآمده و مسئولان نیز بارها بیان کرده‌اند که اجرای این سیاست در دستور کار قرار دارد.

همچنین محمد باقر نوبخت سخنگوی دولت از تشکیل ستاد و نیز تدوین برنامه‌های اجرایی سیاست‌های اقتصاد مقاومتی خبر داده بود که تاکنون خبری در این باره منتشر نشده است.

با این حال بازخوانی کلید واژه‌های اقتصاد مقاومتی و رفع ابهامات چگونگی اجرای آن موضوعی است که اوایل سال جاری از سوی مقام معظم رهبری تبیین شد.

هرچند این سیاست‌ها برای دستگاه های اجرایی و مسئولان دولت و بخش خصوص الزام آور است اما به نظر می‌رسد با وجود گذشت چندین ماه از ابلاغ آن هنوز ضرورت و اهمیت آن برای مسئولان با عزم ملی و مدیریت جهادی روشن نشده است.

پاسخ رهبر انقلاب به 10 پرسش درباره اقتصاد مقاومتی

پس از ابلاغیه سیاستهای اقتصاد مقاومتی، رهبر انقلاب اسلامی در سخنرانی در حرم مطهر رضوی به سؤالات و ابهاماتی که در این باره مطرح شده بود پاسخ دادند.

آنچه در ادامه می‌آید پاسخ به این ده سوال است که پایگاه اطلاع‌رسانی KHAMENEI.IR  آن را منتشر کرده است:

1. اقتصاد مقاومتی چه هست و چه نیست؟ خصوصیّات مثبت آن و خصوصیّات منفی و سلبیِ آن چیست؟

1.یک الگوی علمی متناسب با نیازهای کشور ما است، امّا منحصر به کشور ما هم نیست

2.درون‌زا و برون‌گرا است، درون‌گرا نیست

3.مردم‌بنیاد

4. دانش‌بنیان

5.عدالت‌محور

6.همیشه بارور خواهد بود و به مردم کمک خواهد کرد

2. اقتصاد مقاومتی درون‌زا به چه معناست؟

یعنی از دل ظرفیّتهای خود کشور ما و خود مردم ما می‌جوشد؛ رشد این نهال و این درخت، متّکی است به امکانات کشور خودمان.

3. آیا درون‌زایی اقتصاد مقاومتی همان درون‌گرایی اقتصاد است؟

نه، درون‌زا است، امّا برون‌گرا است؛ با اقتصادهای جهانی تعامل دارد، با اقتصادهای کشورهای دیگر با قدرت مواجه می‌شود. بنابراین درون‌زا است، امّا درون‌گرا نیست.

4. آیا اقتصاد مقاومتی، اقتصادی دولتی است؟

اقتصادی که به عنوان اقتصاد مقاومتی مطرح میشود، مردم‌بنیاد است؛ یعنی بر محور دولت نیست و اقتصاد دولتی نیست، اقتصاد مردمی است؛ با اراده‌ی مردم، سرمایه‌ی مردم، حضور مردم تحقّق پیدا میکند.

5. عدالت در اقتصاد مقاومتی چگونه تعریف می‌شود؟

عدالت در این برنامه به معنای تقسیم فقر نیست، بلکه به معنای تولید ثروت و ثروت ملّی را افزایش دادن است.

6. با توجه به برنامه‌های اقتصاد مقاومتی، مشکلات کنونی اقتصاد کشور حل خواهد شد؟

در اینکه گفتیم اقتصاد مقاومتی بهترین راه حلّ مشکلات اقتصادی کشور است شکّی نیست، امّا معنای آن این نیست که ناظر به مشکلات کنونی کشور است. اقتصاد مقاومتی یعنی مقاوم‌سازی و محکم‌سازی پایه‌های اقتصاد کشور.

7. آیا اقتصاد مقاومتی که شعار آن را میدهیم، تحقّق‌پذیر است، ممکن است، یا نه، خیالات خام است؟

نخیر، کاملاً، عملاً، حتماً ممکن است. چون این کشور، دارای ظرفیّتهای فوق‌العاده است.

8. ظرفیت های کشور ما در راستای تحقق اقتصاد مقاومتی چه می باشد؟

1. نیروی انسانی ما

   ده میلیون دانش‌آموخته‌ دانشگاه‌ها

   بیش از چهار میلیون دانشجو

   میلیونها نیروی مجرّب و ماهر

2. منابع طبیعی

   مجموع نفت و گاز ما از همه‌ی کشورهای دنیا بیشتر است

   معادن طلا و معادن فلزّات کمیاب

   سنگ آهن، سنگهای قیمتی، انواع و اقسام فلزهای لازم و اساسی

3. موقعیّت جغرافیایی

   با پانزده کشور همسایه هستیم و حمل و نقل ترانزیت داریم

   در جنوب به دریای آزاد و در شمال به آبهای محدود منتهی می‌شود

   370 میلیون جمعیّت در همسایه ما زندگی می‌کنند

4. زیرساخت‌های نرم‌افزاری و سخت‌افزاری

   سیاستهای اصل 44، سند چشم‌انداز

   زیرساخت‌های گوناگون مثل جاده و سدّ و پل و کارخانه

9. آیا با وجود تحریم‌های اقتصادی می‌توان از ظرفیت‌های کشور استفاده کرد؟

ما در بسیاری از مسائل دیگر هم در عین تحریم توانسته‌ایم به نقطه‌های بسیار برجسته و بالا دست پیدا کنیم؛ مثل تولید علم، مثل صنعت و فناوری.

10. اگر تحقق اقتصاد مقاومتی ممکن است، الزامات آن چیست، چه کارهایی باید انجام بگیرد؟

1. مسئولان باید از تولید ملّی حمایت کنند

2.صاحبان سرمایه و نیروی کار که تولیدگر هستند، باید به تولید ملّی اهمّیّت بدهند

3. صاحبان سرمایه در کشور، فعّالیّت تولیدی را ترجیح بدهند بر فعّالیّتهای دیگر

4.مردم در همه‌ی سطوح، تولید ملّی را ترویج کنند

به گزارش فارس هرچند مشابه این سیاست‌ها براساس قوانین و چشم انداز کشور بارها از سوی مسئولان و کارشناسان برای اجرا گفته شده است، اما تاکنون به صورت کامل براساس راهبرد مشخص عملیاتی نشده و هر دولتی طی 35 سال گذشته گام‌هایی در این جهت برداشته که نتایج آن قابل قبول نیست؛ با این وجود ضرورت اجرای این سیاست‌ها در شرایط تحریم‌های یک جانبه و ظالمانه و شرایط بین المللی علیه کشور بیش از پیش احساس می‌شود.


نوشته شده در  جمعه 93/8/23ساعت  4:53 صبح  توسط علی کریمی 
  نظرات دیگران()

گروه امنیتی دفاعی خبرگزاری فارس- روز یکشنبه 21 آبان 90 سردار شهید حسن طهرانی مقدم رئیس سازمان جهاد خودکفایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در حین انجام یکی از مهمترین پروژه‌های هوافضا، در پی وقوع انفجاری مهیب به همراه تعدادی از نیروهای صنعت موشکی سپاه به شهادت رسید.

شواهد و قرائن نشان می‌داد که این پروژه یکی از مهمترین و موثرترین پروژه‌هایی بود که توسط این شهید بزرگوار پیگیری می‌شد.

به گفته سردار محمد طهرانی مقدم (برادر شهید)، حاج حسن 2 روز قبل از شهادت -در روز جمعه- خدمت مادر بزرگوار خود رسیده و به ایشان می گوید که ما «کار بزرگی» در پیش داریم و 3مرتبه از مادر می خواهد برای موفقیت در این پروژه دعا کند.

چند روز قبل و در آستانه سومین سال شهادت طهرانی مقدم، سردار رمضان شریف مسئول روابط عمومی کل سپاه در یک نشست خبری از «به ثمرنشستن» آخرین پروژه شهید طهرانی مقدم سخن گفت اما جزئیاتی از آن اعلام نکرد.

در همین راستا فتح الله اُمّی معاون معاونت علمی رییس جمهور و استاد رشته هوافضا که از دوستان و همکاران نزدیک شهید طهرانی مقدم بود، به جزئیات بیشتری از این موضوع پرداخت.

اُمّی که در برنامه تلویزیونی ثریا سخن می‌گفت، با بیان اینکه ما بواسطه کارمان جلسات متعددی با شهید طهرانی مقدم داشتیم، به ورود این شهید بزرگوار در حوزه فضایی و ساخت موشک‌های حامل ماهواره (ماهواره‌بر) اشاره کرد و گفت: وقتی توانستیم با استفاده از موشک سوخت مایع ماهواره «امید» را در مدار لئو -فاصله مدار لئو 240 تا 400 کیلومتر است- قرار دهیم، از همانجا شهید طهرانی مقدم هدف‌گذاری بعدی خود را اعلام کرد. او هیچگاه نمی گفت که ما موفق شدیم و کار تمام است، می‌گفت حالا باید بریم به سمت مدار بالاتر تا بتوانیم ماهواره را در فاصله 1000 کیلومتری قرار دهیم.

وی اظهار داشت: شهید مقدم می‌گفت باید راهی را انتخاب کنیم که ماهواره‌بر، ساده‌تر ولی با توان بیشتری باشد. برای همین بود که سوخت جامد را انتخاب کرد.

این استاد رشته هوافضا ادامه داد: سوخت جامد در مقایسه با سوخت مایع ساده‌تر است اما خطرات و ریسک بسیار بالایی دارد به طوری که در دنیا تنها فرانسه از فضاپیماهای با سوخت جامد استفاده می‌کند که آن هم تکنولوژی پیچیده‌ای دارد که لو نمی‌دهد.

اُمّی افزود: با این حال، شهید مقدم گفت من این خطر را قبول می‌کنم و شروع به ساخت پروژه جدید کرد تا ماهواره بر با سوخت جامد بتواند ماهواره را در مدار 1000 کیلومتری قرار دهد.

وی خاطرنشان کرد: این پروژه «موشک قائم» بود که یک موشک «4 مرحله‌ای» تماما با سوخت جامد است. در سه مرحله تستها موفق بود و در مرحله آخر این اتفاق افتاد.

استاد رشته هوافضا با بیان اینکه بسیاری از مشخصات این پروژه محرمانه بوده و قابل بیان نیست، گفت: فقط برای اینکه اهل فن بدانند این پروژه چه ارزش، سختی و تکنولوژی بالایی دارد، در مرحله اول ما از یک موتور استفاده می‌کردیم که قطری در حدود 3.5 متر و طول 20 متر داشت و کارشناسان این حوزه می‌دانند کار بر روی این موتور با سوخت جامد چقدر سخت است..

امی تصریح کرد: سردار مقدم برای اولین بار توانست «کنترل بردار رانش» (TVC (Thrust Vector control  را در ایران تست کند.

به گزارش فارس، این سیستم در حین ماموریت موشک خصوصا در فضای خارج از جو برای هدایت و تغییر مسیر موشک به کار گرفته می‌شود که مدل‌های ساده‌تر آن در موشک‌های دیگر ایرانی نظیر شهاب (با سوخت مایع) استفاده شد و نمونه اول این سامانه نیز در موتور مرحله دوم ماهواره بر سفیر (با سوخت مایع) استفاده عملیاتی شده بود.

انتهای پیام/


نوشته شده در  جمعه 93/8/23ساعت  4:51 صبح  توسط علی کریمی 
  نظرات دیگران()

<      1   2   3   4   5   >>   >

لیست کل یادداشت های این وبلاگ
موضع گیری های شاذ آقای مطهری(نامه به فرمانده سپاه)
پیامی آورده اند - شهدای غواص چه می گویند؟
کمپین من یمنی هستم
[عناوین آرشیوشده]